2on.Dead^.MAsHER.^, to był rajd na zwykłej drodze, przeważnie zabezpieczenia kończą się na zabezpieczeniu kibiców wiem bo zdarzało mi się obstawiać rajdy nikt specjalnie nie położy nowego asfaltu itp to są rajdy tam się jeździ na maxa nie zależnie od stanu dróg, a że barierka była taka a nie inna trudno. Na rajdach wiele się dzieje ostatni rajd na którym obstawiałem odcinek (szykana) załoga potrąciła człowieka który zginął to niebezpieczny sport wiedzą o tym kibice jak i załogi.
Przy okazji warto też przypomnieć pierwszy wypadek Kubicy który wyglądał przerażająco, ale wyszedł z niego chyba jedynie ze skręconą kostką.
Ja mam tylko nadzieję, że już nic złego Robertowi się nie przytrafi i szybko wróci do zdrowia. Fajnie by było gdyby udało mu się wziąć udział w którymś z wyścigu w nadchodzącym sezonie.
_________________ Rozgrywka na najwyższym poziomie 31.186.83.177:27321 Podstawowe informacje: Mapy ESL + Platforma STEAM Hosting Pukawka.pl.
Fajnie by było gdyby udało mu się wziąć udział w którymś z wyścigu w nadchodzącym sezonie.
No bardzo , ale prawdopodobieństwo tego że wystąpi w nadchodzącym sezonie jest prawie 0 niektórzy wykluczają go również w następnym sezonie :/
No niestety na takich rajdach nie ma takich zabezpieczeń jak w F1 , tak jak pisałeś MASS z tego wypadku w bolidzie nic mu się nie stało a wyglądało jak by miał się zabić .
PS. Porównajcie sobie zabezpieczenia nie tylko drogi , ale i zawodników w F1 a w rajdach .
W środę Robert Kubica przeszedł trzecią, ostatnią operację po odniesionym 6 lutego wypadku na trasie rajdu Ronde di Andora. Do tej pory polski kierowca cały czas przebywał na oddziale intensywnej terapii, ale wreszcie, w piątkowe popołudnie lekarze zdecydowali się przenieść go na oddział rehabilitacji.
Taka decyzja jest potwierdzeniem wcześniejszych deklaracji, że Kubica czuje się coraz lepiej i powoli dochodzi do dobrej formy. Z tego wynika również, że wszystkie trzy wielogodzinne operacje dłoni, barku, uda, stopy i wreszcie łokcia przebiegły bez zarzutu i bez żadnych komplikacji.
źródło: gadu-gadu.pl
_________________ Chcę mieć szklarnię zielska tuż za moim domem
Jak okiem sięgnąć wszystko zielone
By się nie przyjebał żaden mundurowy
Żeby nawet kurwie nie przyszło to do głowy
Ilu z nas ma sprawy za jaranie trawy
Czas już likwidować te lipne ustawy
Niech świecą pustką oskarżonych ławy
Taki stan rzeczy wielu z nas się marzy
Warto odświeżyć temat ponieważ dziś odbyła się symulacja wypadku Roberta po obejrzeniu filmiku widać jak ogromne szczęście miał Kubica jak i jego pilot.
_________________ Rozgrywka na najwyższym poziomie 31.186.83.177:27321 Podstawowe informacje: Mapy ESL + Platforma STEAM Hosting Pukawka.pl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum